Sredstvo za stabilizaciju vina TOTAL STAB, Perdomini IOC

Pakovanje: 1 kg

1.080,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: Total Stab je rastvor natrijumove soli, gumi-arabike i karboksimetil-celuloze stabilizovan sumpor dioksidom, u skladu sa Međunarodnim Enološkim Kodeksom. Ne potiče od genetski modifikovanih formi. Kada se primeni na bela i roze vina ovaj proizvod sprečava pojavu i razvoj kristala kalijum bitartarata i time sprećava taloženje vina u boci .(E414 gumi arabika (10%), E446 karboksimetil-celuloza (9%), zaštitno sredstvo:    E220 sumpor dioksid (0.18-0.36%).

EFEKAT NA VINO: Komponente koje čine Total Stab birane su na taj način da ga učine efikasnim, da omoguće jednostavnu upotrebu ovog preparata, i da ne zapušuje filtere. To znači da se može primeniti samo nekoliko sati pre završne filtracije. Stabilizuje tartarate u belim i roze vinima, posebno kada se primeni pre mikrofiltracije.

DOZIRANJE: 10 – 100 ml/hl.

Kod doze od 110 ml/hl dostiže se maksimalna dozvoljena doza za karboksimetil-celulozu u vinu (10 g/ hl).

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvorite Total Stab u 5 puta više vina, dobro promešajte i ostavite da miruje jedan sat. Tada se može dodati u vino uz mešanje, treba ga dobro sjediniti sa vinom (Venturijeva cev bi bila dobra pomoć u ovom poslu). Primeniti samo na proteinski stabilna roze i bela vina, a vino mora biti perfektno bistro i spremno za flaširanje. Vreme koje treba da protekne od dodavanja Total Stab-a i mikrofiltracije zavisi od stepena bistrine i temperature vina. Što je temperatura niža, a vino manje bistro ili Total Stab nije bio dobro sjedinjen sa vinom  pa je potrebno duže čekati da vino dostigne određeni indeks filterabilnosti (normalne vrednosti). Predlažemo proveru indeksa filterabilnosti pre pristupanja flaširanju. Takođe može dodati i posle završne filtracije upotrebom automatskog dozatora.

Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

Težina 1,1 kg
Pakovanje

1 kg