Pomoćno enološko sredstvo OxyLess M, IOC Perdomini

Pakovanje: 1 kg

3.780,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: OxyLess M je deo palete antioksidativnih proizvoda posebno dizajniranih u cilju sprečavanja oksidacije jedinjenja osetljivih na kiseonik samim tim garantujući kompletnu zaštitu supstrata uz manju upotrebu SO2. Zahvaljujući različitim formulama ovog sredstva (OxyLess U, OxyLess M i OxyLess V), OxyLess garantuje specijalnu kompletnu zaštitu od kiseonika u svakoj fazi proizvodnje vina. U pitanju je poseban antioksidant za širu, nastao u skladu sa Međunarodnim enološkim kodeksom. Ne potiče od genetski modifikovanih organizama i bez alergena.

EFEKAT: Štiti arome sorte i fermentaciju belih i roze vina. Kao kombinacija antioksidativnih proizvoda, zahvaljujući svojim komponentama, omogućava dobijanje svežih voćnih vina sa većom trajnošćunego vina koja nisu tretirana sa OkiLess M. Prisustvo ćelija kvasca sa brzim oslobađanjem glutationa produžava rok trajanja vina. Odsustvo sumpornog anhidrida i istovremeno prisustvo galotannina i proantocijanidina u formuli OxyLess M omogućava održavanje glutationa u neoksidovanom obliku. Upotreba OkiLess M na kraju alkoholne fermentacije omogućava glutation
da se sačuva u širi i ograničene količine acetaldehida i vodonik -sulfida iz kvasca, uz značajno povećanje ukupnog kvaliteta vina. Istovremeno prisustvo tanina doprinosi poboljšanju u strukturi i ravnoteži ukusa finalnog vina.

DOZIRANJE: 20-30 g/hl za belu širu i 10-20 g/hl za crvenu širu u jednom rastvoru.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Koristi se na kraju alkoholne fermentacije. Rastvoriti OxyLess M u vodi u odnosu 1:10 i ravnomerno dodati širi ili vinu na kraju alkoholne fermentacije.
NAPOMENA: Posebno se preporučuje upotreba tokom fermentacije mladih vina namenjenih za piće
ili predodređeni za odležavanje. Maksimalna dozvoljena doza je 45 g/hl.

Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Pakovanje

1 kg