Sumporne trake za zaštitu drvenih sudova

Pakovanje: 500 g

756,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: Sumporne trake se koriste za sumporisanje drvenih sudova, kako bi se čuvali duži period. Štiti sudove od kvarenja i razvoja negativne mikroflore u podrumu. Sumpor-dioksid (SO2) je jedinjenje koje ima višestruku ulogu. Kao antioksidans štiti vino od oksidacije, i ima i letalno dejstvo na mikroorganizme. Sumporne trake ispuštaju sumpor dioksid kojim konzervira bačve i ostale drvene sudove i štite od kvarenja.

DOZIRANJE: Jedna sumporna traka je dovoljna za sud od 100 litara. Npr. za barik bure od 200 litara treba upaliti dve sumporne trake.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sumporne trake kada se zapale, ubacuju se kroz otvor bureta, sačeka se par minuta da potpuno izgore i posle toga se sud zatvori čepom.

Zaštita drvenog suda može da traje do godinu dana. Posle tog perioda, drveni sud se rasušuje pa je potrebno da ga ovinite vodom i sačekate da zaduje drvo.

 

Težina 0,6 kg
Pakovanje

500 g

ENOVITIS LABORATORIJA

Poštovani saradnici,

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je od 22. septembra počela sa radom Laboratorija Enovitis.

Potpunu kontrolu procesa proizvodnje vina i jakih alkoholnih pića od sada možete osigurati uz pomoć najsavremenijeg WineScan uređaja.

Rezultati analize parametara dostupni su u roku od 24 časa od prijema uzoraka i uslužno se rade na Foss WineScan uređaju koji pruža najveću preciznost i najbolje rezultate.

Više informacija na telefon: 062 237 162
Ili putem e-maila: lab@enovitis.net