Hrana za kvasce FERMAID E Blanc, Lallemand

Pakovanje: 2,5 kg

Vrste vina: belo, roze

8.700,00 рсд

Nema na zalihama

NAMENA PROIZVODA: Hrana za kvasce Fermaid E Blanc je specifična kompleksna organsko-neorganska hrana za kvasce za bela i roze vina koja se sastoji od inaktiviranog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, mineralnih soli, vitamina i sterola. Snabdeva širu azotom u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju.

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom koji kvasci mogu asimilovati što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca. To za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Koriguje specifične nedostatke hrane za kvasce kada je u pitanju bela i roze šira u cilju sprečavanja zastale i prespore alkoholne fermentacije, u cilju sprečavanja organoleptičkih devijacija (isparljive kiseline, H2S itd) i čuva aromatsku kompleskonst vina…

DOZIRANJE: 35 do maksimalno 40 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd).

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Fermaida E rastvoriti u 10 puta više vode nego što je njegova zapremina i dodati u širu. Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “na rate“ i to pola doze na početku alkoholne fermentacije, a pola doze kada se obavi 1/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Za to služi Go Ferm Protect (Evolution) i ne treba ih mešati.

Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Težina 2,6 kg
Pakovanje

2.5 kg

ENOVITIS LABORATORIJA

Poštovani saradnici,

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je od 22. septembra počela sa radom Laboratorija Enovitis.

Potpunu kontrolu procesa proizvodnje vina i jakih alkoholnih pića od sada možete osigurati uz pomoć najsavremenijeg WineScan uređaja.

Rezultati analize parametara dostupni su u roku od 24 časa od prijema uzoraka i uslužno se rade na Foss WineScan uređaju koji pruža najveću preciznost i najbolje rezultate.

Više informacija na telefon: 062 237 162
Ili putem e-maila: lab@enovitis.net