Hrana za kvasace FERMAID O, Lallemand

Pakovanje: 2,5 kg

Vrste vina: crveno, belo, roze

9.300,00 рсд

Nema na zalihama

NAMENA PROIZVODA: Hrana za kvasce Fermaid O je mešavina frakcija inaktivnih vinskih kvasaca bogatih organskim azotom. Ne sadrži dodate soli amonijaka (DAP) ili dodata mikrohraniva. Snabdeva širu azotom oranskog porekla u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju.

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom koji kvasci mogu asimilovati što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Konstantno proizvodi manje neželjenih sumpornih jedinjenja u odnosu na DAP. Zahvaljujući visokom procentu sadržaja azota organskog porekla, Fermaid O obezbeđuje postojanu alkoholnu fermentaciju bez jakih temperaturnih skokova.

DOZIRANJE: 40 g/hl.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Fermaida O rastvoriti u 10 puta više vode nego što je hrane za kvasac i dodati u širu. Dodati 20 g/hl u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca na kraju mirne faze. Preostalih 20 g/hl kada se obavi 1/4 do 1/3  alkoholne fermentacije.

Proizvodi:Danstar Ferment A.G. Talinn, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Težina 2,6 kg
Pakovanje

2.5 kg