Sredstvo za stabilizaciju Ultima Soft, Perdomini IOC

Pakovanje: 1 kg

Vrsta vina: belo, crveno

23.400,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: Ultima Soft je preparat od selekcionisanih manoproteina koji značajno smanjuje percepciju kiselosti. Unapređuje koloidalni balans vina, trajanje percepcije i slatkoću, a neki manoproteini mogu doprineti tartaričkoj stabilizaciji vina. Koristi se zaokruženost i aromatsku doslednost.

EFEKAT NA VINO: Tendencija Ultima soft preparat je da doprinosi salinitetu vina kao i da pozitivno utiče na njegovu koliodalnost i da zajedno znatno podiže vino na degustaciji. Probe su pokazale i na belim i na crvenim vinima da Ultima soft, u malim dozama, reguliše odnos između kiselosti i suvoće, zaokruženost i postojanost aroma u vinu. Pored svega ovoga, buke i karakter vina ostaju netaknuti.

DOZIRANJE: 5 do 25 g/hl.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučuju se probe pre određivanja odgovarajuće doze. Rastvoriti Ultima Soft u 10 puta više vode ili vina. Njegov mikro-granulatni sastav garantuje veliki stepen rastvorljivosti i izaziva malo taloženje. Posle dodavanja, dobro promešati vino mešanjem taloga ili prepumpavanjem, vodeći računa o izloženosti kiseoniku. Obzirom da je potpuno rastvorljiv Ultima soft se može dodati direktno u vino. Zahvaljujući trenutnom dejstvu vino se može tretirati neposredno pre flaširanja. Preporučuje se dodavanje Ultima soft pre filtriranja.

Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija

Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Težina 1,1 kg
Pakovanje

1 kg