Pomoćno enološko sredstvo OxyLess U, IOC Perdomini

Pakovanje: 1 kg

1.920,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: OxyLess U je deo palete antioksidativnih proizvoda posebno dizajniranih u cilju sprečavanja oksidacije jedinjenja osetljivih na kiseonik samim tim garantujući kompletnu zaštitu supstrata uz manju upotrebu SO2. Zahvaljujući različitim formulama ovog sredstva (OxyLess U, OxyLess M i OxyLess V), OxyLess garantuje specijalnu kompletnu zaštitu od kiseonika u svakoj fazi proizvodnje vina. Namenjen je da sprečava oksidaciju aromatskih jedinjenja i potamnjivanje šire od belog i crnog grožđa u fazama pre početka fermentacije (berba, istovar, presovanje). Usklađen je sa Međunarodnim enološkim kodeksom i nije dobijen iz genetski modifikovanih organizama.

EFEKAT: Upotreba OxyLess U u fazi pre početka alkoholne fermentacije omogućava njeno regularno odvijanje, jer je proliferacija kvasca i divljih mlečnih bakterija ometana aktivnošću hidrolizovanih tanina i kalijum-meta-bi-sulfata. OxyLess U sprovodi važnu aktivnost protiv enzima oksidaze. Šta više, zahvaljujući njegovoj ekskluzivnoj formuli, značajno utiče na dobijanje svežih, voćnih vina.

DOZIRANJE: 10-25 gr/hl za belo grožđe i 20-30 gr/hl za crno grožđe. U skladu sa zahtevima i tehničkim uslovima, preporučuje se upotreba OxyLess U u više faza.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: OxyLess U se preporučuje tokom berbe (naročito ako se berba obavlja mehanički), tokom istovara grožđa ili dok je grožđe u presi. Rastvoriti OxyLess U u vodi u odnosu 1:10 i dodati ravnomerno u grožđe ili širu.

NAPOMENA: Svakih 10 gr/hl OxyLess-a U oslobađa 28 mg/l sumpor dioksida i 25 mg/l-askorbinske kiseline. Upotreba OxyLess-a U se posebno preporučuje kod mašinske berbe, kod pripreme penušavih baza (od crnog grožđa) i za belo grožđe posebno bogato oksidativnim polifenolima.

Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Težina 1,1 kg
Pakovanje

1 kg