OXYLESS U - SPECIJALNI ANTIOKSIDANT ZA GROŽĐE

 

Usklađen sa Međunarodnim Enološkim Kodeksom.
Nije dobijen iz genetski modifikovanih organizama

OxyLess je deo palete ontioksidativnih proizvoda posebno dizajniranih u cilju sprečavanja oksidacije jedinjenja osetljivih na kiseonik samim tim garantujući kompletnu zaštitu supstrata uz manju upotrebu SO2. Zahvaljujući različitim formulama ovog sredstva (OxyLess U, OxyLess M i OxyLess V), OxyLess garantuje specijalnu kompletnu zaštitu od kiseonika u svakoj fazi proizvodnje vina.

Primena:

Namenjen je da sprečava oksidaciju aromatskih jedinjenja i potamnjivanje šire od belog i crnog grožđa u fazama pre početka fermentacije (berba, istovar, presovanje).

Proizvod je:

Kombinacija različitih antioksidantivnih proizvoda koji, zahvaljujući svom specifičnom sastavu garantuju zaštitu od oksidacije. Primera radi, Laskorbinska eliminiše prisustvo kiseonika, i u isto vreme, ograničava aktivnost enzima oksidaze gde spadaju lakaza i polifenol oksidaza. Simultano prisustvo tanina i sumpor dioksida čini mogućim blokadu uticaja oksigenizovane vode i slobodnih radikala. Prisustvo tanina proantocijanidina omogućuje dobijanje više voćnih i kompleksnih vina (u sadejstvu sa odgovarajućim postupcima u proizvodnji vina, pojačavaju sortni karakter vina). Dalje, rana upotreba sumpor-dioksida ograničava proliferaciju divljih kvasaca i bakterija, što često izaziva promene aroma.

Prednosti:

Upotreba OxyLess U u fazi pre početka alkoholne fermentacije omogućava njeno regularno odvijanje, jer je proliferacija kvasca i divljih mlečnih bakterija ometana aktivnošću hidrolizovanih tanina i kalijum-meta-bi-sulfata. OxyLess U sprovodi važnu aktivnost protiv enzima oksidaze. Šta više, zahvaljujući njegovoj ekskluzivnoj formuli, značajno utiče na dobijanje svežih, voćnih vina.

 

TEHNIČKI DETALJI

Sastav:
60% Kalijum-meta-bi-sulfata E224, 20% Laskorbinske kiseline E300, 20% tanina koji sprečavaju oksidaciju.

Karakteristike:
Fizički oblik: prah.
Boja: bež.

Doziranje:
10-25 gr/hl za belo grožđe i 20-30 gr/hl za crno grožđe. U skladu sa zahtevima i tehničkim uslovima u vinariji, preporučuje se upotreba OxyLess U u više faza.

Uputstvo za upotrebu:
OxyLess U se preporučuje tokom berbe (naročito ako se berba obavlja mehanički), tokom istovara grožđa ili dok je grožđe u presi. Rastvoriti OxyLess U u vodi u odnosu 1:10 i dodati ravnomerno u grožđe ili širu.

Skladištenje:
Čuvati na hladnom i suvom mestu. Kada se pakovanje jednom otvori, mora biti pažljivo ponovo zatvoreno i čuvano na hladnom i suvom mestu.

Napomene:
Svakih 10 gr/hl OxyLess-a U oslobađa 28 mg/l sumpor dioksida i 25 mg/l L-askorbinske kiseline. Upotreba OxyLess-a U se posebno preporučuje kod mašinske berbe, kod pripreme penušavih baza (od crnog grožđa) i za belo grožđe posebno bogato oksidativnim polifenolima.

Pakovanje:
Cod. 118205 – 1 kg kesa

Za više informacije, kontaktirajte naš tim:

office@enovitis.net
tel: +381 34 6811 951
PROGRAM ENOVITIS SAJMA / 10. & 11. MAJ
PROGRAM ENOVITIS SAJMA / 10. & 11. MAJ