SILISOL

Pakovanje: 1 kg

1.104,00 рсд

NAMENA PROIZVODA: Silisol (SiO2 silicijum-dioksid) predstavlja koloidan rastvor sa elektronegativnim nabojem, stabilan u vodenim sredinama, pogodan za bistrenje šire i vina, voćnih sokova, koncentrovane šire i mutne šire. U pitanju je 30% rastvor silicijum-dioksida sa visokim stepenom bistrenja.

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Silisol daje maksimalne rezultate u kombinaciji sa Gela-L 50 tečnim želatinom, sa kojim vrlo brzo koaguliše i stvara kompaktan talog koji povlači sa sobom i druga razna koloidna jedinjenja na dno i time bistri širu i vino i voćne sokove. Upotreba Silisola donosi mnoge prednosti: u širi uklanja neaktivne vinske kvasce, aktivan je prema oksidacionim enzimima, preventivan je prema polifenolima. U vinu, u toku proteinskog bistrenja ima značajnu ulogu u postizanju koloidne stabilnosti vina pa se vino lakše filtrira.

DOZIRANJE: 40-100 g/hl u širu i vino.

60-90 g/hl u voćne sokove.

Ako se kombinuje sa Gela-L 50, odnos treba da bude 5:1-10:1, odnosno na 50 gr-100 g Silisola ide oko 10 g Gela-L 50. Preporučuju se prethodne laboratorijske probe za određivanje optimalne doze.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Silisol se dodaje u fazi remontaže.

Napomena: U kombinovanoj upotrebi, u masu se prvo dodaje Silisol, a zatim Gela-L 50.

Težina 1,1 kg
Pakovanje

1 kg