Čepovi od prirodne i mlevene plute napravljeni da odgovaraju vašem vinu

Ponuda Enovitisa je bogatija za još jedno veliko svetsko ime!Portugalska kompanija Masilva je jedan od vodećih svetskih proizvođača zapušača od prirodne plute vrhunskog kvaliteta. Gotovo pola veka, ova porodična firma, dizajnira i proizvodi pouzdane i visoko kvalitetne čepove od prirodne plute, koji pravilno zatvaraju boce vina i drugih alkoholnih pića, osiguravajući organoleptičku neutralnost. Zato se, između ostalog, koriste i za neka od najboljih svetskih penušavih vina.

Prerada plute u Portugaliji ima tradiciju od najmanje dva veka, a ova kompanija ju je nastavila unapređujući kvalitet proizvoda i usluga, uz stalnu brigu o ekološkoj održivosti i tehnološkim inovacijama. Berba plute vrši se ručno uz pomoć tradicionalnih alata, uz minimalan uticaj na životnu sredinu. Ukupna površina uzgajanja hrastove plute se svake godine širi i obnavlja zbog čega je Masliva nosilac Green sertifikata. Svi zapušači se tretiraju parom pod pritiskom kako bi isparila sva neželjena jedinjenja u najdubljim porama, a suvom ekstrakcijom pare izbegava se rizik od unakrsne kontaminacije mirkroorganizama.

Masilva važi za jednog od najdominantnijih svetskih imena u navedenoj oblasti, sa godišnjom proizvodnjom od oko milijardu čepova i ima proizvodne pogone u Portugaliji, Brazilu, Sjedinjenim američkim državama i ostalim strateški bitnim pozicijama odakle pokrivaju svetsko tržište.

ENOVITIS LABORATORIJA

Poštovani saradnici,

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je od 22. septembra počela sa radom Laboratorija Enovitis.

Potpunu kontrolu procesa proizvodnje vina i jakih alkoholnih pića od sada možete osigurati uz pomoć najsavremenijeg WineScan uređaja.

Rezultati analize parametara dostupni su u roku od 24 časa od prijema uzoraka i uslužno se rade na Foss WineScan uređaju koji pruža najveću preciznost i najbolje rezultate.

Više informacija na telefon: 062 237 162
Ili putem e-maila: lab@enovitis.net