STUBOVI

DRVENI

Visoko kvalitetni impregnisani drveni stubovi koji se izrađuju se od stabala jele, smreke ili bora.

Proces impregnisanja stubova obavlja se rastvorom tečnog volmanita 4,20%, pod pritiskom od 8-10 bara nakon čega su podvrgnuti dodatnoj impregnaciji specijalnim solima 28 dana, čime so postaje nerastvoriva u svim vremenskim uslovima (sunce, kiša, sneg, led, vetar i vlaga).

Dimenzije su 11.5x250cm i zašiljeni su sa jedne strane.

METALNI

Metalni pocinkovani stubovi, dimenzija 56 x 34 x 1.5 mm, sa odgovarajućim osloncima (prorezima) za žicu, od renomiranih dobavljača iz Italije. Za redne stubove se uglavnom koristi dužina 2.5 m dok se za krajnje preporučuje dužina od 2.7m.

Čest je slučaj da se vinarije odluče za kombinaciju metalnih i drvenih stubova, gde se za krajnje stubove postavlja drveni od 2.5 metara zbog estetike i statike, a metalni se postave kao redni.

Metalni stubovi se odlikuju dugim vekom trajanja i velikom izdržljivošću a pogodni su za vinograde u kojima se obavlja i ručna i mašinska berba.

BETONSKI

U pitanju je prvoklasan armirani stub od prenapregnutog betona koji se koristi u vinograrstvu, voćarstvu, za protivgradnu zaštitu voća, za ograde itd.

Dužina rednog vinogradarskog stuba može biti 2.5 ili veća ukoliko kupac želi, a što se tiče stubova za ostale namene prepručuju se dužine od 4.5 ili 4.7 metara. Dimenzije standardnih dužina su 7x8x250 cm za vinograd i 7x8x450 cm za voćnjake ili protivgradne zaštite.

Način vođenja žice može biti bočni kroz vođicu ili centralni kroz sredinu stuba po želji kupca.

Za detaljne informacije i cene javite se našem prodajnom timu, njihovi kontakti su u nastavku.

ENOVITIS LABORATORIJA

Poštovani saradnici,

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je od 22. septembra počela sa radom Laboratorija Enovitis.

Potpunu kontrolu procesa proizvodnje vina i jakih alkoholnih pića od sada možete osigurati uz pomoć najsavremenijeg WineScan uređaja.

Rezultati analize parametara dostupni su u roku od 24 časa od prijema uzoraka i uslužno se rade na Foss WineScan uređaju koji pruža najveću preciznost i najbolje rezultate.

Više informacija na telefon: 062 237 162
Ili putem e-maila: lab@enovitis.net