PUMPE

Pumpe za kljuk - Mori

Volumetrijske pumpe

Univerzalna kljuk pumpa sa eliptičnim rotorom od inoksa koji pumpa sadržaj pritiskom a ne kontaktom pa se preporučuje za transport svake vrste kljuka, sa i bez prisustva čvrstih delova (koštica).

Osnovne prednosti: povoljna cena u odnosu na druge kljuk pumpe, jednostavne za rad i održavanje (ne iziskuju nikakvo održavanje 10 godina), ne postoji problem ”rada na suvo”, a zavisno od snage motora mogu pumpati sadržaj na visinu od 15 do 60 metara!

Peristaltičke pumpe sa košem

Vrhunska univerzalna pumpa za vino i kljuk. Radni delovi pumpe ne dolaze u kontakt sa vinom već vino samo prolazi kroz peristaltičko crevo.

Kada se na nju montira sabirni koš može raditi kao vrhunska kljuk pumpa za delikatan i nežan transport grožđa sa koga je odstranjena peteljka, izmuljanog grožđa odnosno kljuka, komine i vinskog taloga.

Radi tako što rotacioni valjak pritiska i gura spolja kroz peristaltičko crevo sadržaj koji se pumpa. Samo-povlačeća (self priming), može raditi ‘’na suvo’’, sa varijatorom brzine, hodom unazad, regulacijom radnog pritiska.

Monopumpe sa košem

Mono pumpa za kljuk se koristi za transport celog ili izmuljanog grožđa, svežeg ili fermentisanog grožđanog kljuka. Mono pumpa za tečnost je bez sabirnog koša i koristi se kao pumpa za napajanje pločastog i/ili mikrofiltera, za pretakanje vina itd.

Osnovne prednosti: Veliki radni kapacitet, pouzdan i efikasan rad, minimalno održavanje, veliki izlazni prečnik priključka za crevo (kljuk pumpa). Opcije: zaštita protiv ”rada na suvo”, mehanički ili elektronski varijator brzine, by-pass (pumpa za vino)…

Pumpe za pretakanje vina


Impeler pumpe KIESEL

Nemački kvalitet, funkcionalnost i efikasnost odlikuju proizvode ove nemačke svetski poznate firme.

⬇️ Preuzmite katalog


Klipne pumpe MORI

Klipna pumpa je vrhunska pumpa za pretakanje visoko kvalitetnog vina, bez negativnih uticaja na organoleptiku vina.

Njena osnovna prednost u odnosu na druge pumpe je ”nežan” kontakt kojim ne utiče na vino i njegov kvalitet.

Izrađena od Inoxa AISI304, u standardnoj opciji sa dve brzine, regulatorom pritiska i ventilom za promenu smera pumpanja.

Impeler pumpe velikih kapaciteta MORI

Pumpe Mori serije LB su pumpe velikih kapaciteta, a male potrošnje struje (LB 300 je kapaciteta od 7 do 30 m3/h a LB 600 od 20 do 60 m3/h). Transportuju tečnost mirno bez turbulencija zahvaljujući modernoj tehnologiji. Poseban sistem za lako pranje i održavanje i spolja i iznutra.

Samousisna je (eng.’’self priming’’) i ne smeta joj rad nasuvo, ima mogućnost podešavanja pritiska na ulazu i izlazu. Oba modela su sa elektronskim varijatorom brzine rada motora i kontrolnom tablom od nerđajućeg čelika.

Opcije na zahtev: elektro-ventil na izlazu i bežična daljinska komanda kojom se može menjati smer rada pumpe i regulisati kapacitet pumpanja.

Peristaltičke pumpe MORI

Vrhunska pumpa za vino. Radni delovi pumpe ne dolaze u kontakt sa vinom već vino samo prolazi kroz peristaltičko crevo. Radi tako što rotacioni valjak pritiska i gura spolja kroz peristaltičko crevo sadržaj koji se pumpa. Samo-povlačeća (self priming), može raditi ‘’na suvo’’, sa varijatorom brzine, hodom unazad, regulacijom radnog pritiska (boce za kompenzaciju razlika u pritisku zbog cikličnih faza pumpanja).

Kada se na nju montira sabirni koš može raditi kao kljuk pumpa.

Monopumpe
MORI

Mono pumpa za tečnost je bez sabirnog koša i koristi se kao pumpa za napajanje pločastog i/ili mikrofiltera, za pretakanje vina itd.

Osnovna oprema: Kolica od nerđajućeg čelika, prekidač za promenu smera pumpanja, frekventni varijator brzine rada motora, by-pass koji se uključuje pri pritisku od 1,5 bar

Dodatna oprema: Zaštita od rada ”na suvo” (veoma se preporučuje jer štiti gumeni stator od pregrejavanja a samim tim i od fizičkih oštećenja), žična daljinska komanda itd.

Osnovne prednosti: Veliki radni kapacitet, pouzdan i efikasan rad, minimalno održavanje.

Pumpe
GRIFFO

Pumpe sa mesinganom glavom:

Priključak∅ 20 mm
Kapacitet33 lit/min
Struja220 V
Snaga motora0,5 KS
Broj obrtaja motora2800 min
Osovina i kućišteNerđajući čelik AISI 304
Smer rotacijaLevo i desno
Težina5 kg

Pumpe sa inoks glavom:

Priključak∅ 20 mm
Kapacitet33 lit/min
Struja220 V
Snaga motora0,5 KS
Broj obrtaja motora2800 min
Osovina i kućišteNerđajući čelik AISI 304
Smer rotacijaLevo i desno
Težina5 kg

PMH VINICOLE pumpe

OENOPOMPE® odlikuje kapacitet usisnog vakuuma do minus 5 metara, radni pritisak do 6 bara, otpornost na visoke temperature do 80° C, rad bez pulsiranja, pametna elektronika (automatsko pretakanje i punjenje buradi) podesiva regulacija putem pritiska ili temperature…
 
⬇️ Više informacija možete pronaći u brošuri u prilogu: https://www.enovitis.net/oenopompe.pdf

Za detaljne informacije i cene javite se našem prodajnom timu, njihovi kontakti su u nastavku.

ENOVITIS LABORATORIJA

Poštovani saradnici,

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je od 22. septembra počela sa radom Laboratorija Enovitis.

Potpunu kontrolu procesa proizvodnje vina i jakih alkoholnih pića od sada možete osigurati uz pomoć najsavremenijeg WineScan uređaja.

Rezultati analize parametara dostupni su u roku od 24 časa od prijema uzoraka i uslužno se rade na Foss WineScan uređaju koji pruža najveću preciznost i najbolje rezultate.

Više informacija na telefon: 062 237 162
Ili putem e-maila: lab@enovitis.net