Project Description

RICH XIBERTARich Xiberta logo

Kompanija Rich Xiberta postoji još od 1871. Pet generacija porodice Rich je ulagalo svoj rad, znanje i iskustvo da bi danas proizvodili najkvalitetnije plutane zapušače za vino koji se mogu naći na tržištu.

Ova kompanija je prva u svetu koja je ustanovila svojevrstan sistem kontrole kvaliteta svojih proizvoda.
Borba za kvalitet počinje selekcijom na samom stablu hrasta plutnjaka.

Nastavlja se kuvanjem, pranjem, ispiranjem i sušenjem plute do tačno određenog procenta vlage.

Zatim se u daljem procesu proizvodnje koristi oprema koja predstavlja poslednju reč tehnike kojom rukuju visoko obučeni, talentovani radnici.
Krajnji korisnik može dobiti plutane zapušače sa svojim logotipom. Ali, što je mnogo važnije, može dobiti i potpuni postprodajni servis u cilju izbora odgovarajućeg tipa plutanog zatvarača prema zahtevima vina i njegovih projektovanih osobina u budućnosti.

Posle više od 130 godina poslovanja firma Rich Xiberta je danas postala međunarodna korporacija koja ima distributere svojih vrlo cenjenih proizvoda u mnogo zemalja Evrope i sveta. Najveći kineski distributer plutanih zapušača ekskluzivno zastupa Rich Xibert-u.

Jednom rečju, plutani zapušači Rich Xiberta su svuda tamo gde su najbolja vina…

U ponudi Enovitis doo su sledeće vrste plutanih zapušača Rich Xiberta: RX 100, RX102 (iz jednog komada plute), RX NEUTRO, RX ULTRA (od mlevene plute), RX TWINTOP (od mlevene plute sa dva diska na krajevima od komada plute).