Project Description

 

Lalvin VP 41

POJAčAVA KOMPLEKSNOST I UKUSNOST, PODNOSI VINA SA DOSTA ALKOHOLA

Lalvin VP 41 značajno doprinosi ukusnosti vina. Sporo će startovati na temperaturama ispod 16°C, ali će fermentaciju isterati do kraja. Podnosi dobro vina sa dosta alkohola i SO2 i preporučuje se u slučajevima kada je potrebno izvršiti značajan uticaj na strukturu vina.

 

Enoferm ALPHA

POUZDANOSTI UKUSNOST, PRILAGOĐENA VINIMA SA VISOKIM PROCENTOM ALKOHOLA

Enoferm ALPHA , za razliku od spontane malolaktičke fermentacije se opisuje kao bakterija koja doprinosi ukupnoj ukusnosti vina dok u isto vreme čuva njegov sortni karakter. Pozitivno dejstvo Enoferma ALPHA ogleda se u isticanju kompleksnosti vina i prikrivanju nepoželjnih zelenih i vegetativnih tonova.

 

Enoferm BETA

AKTIVNA U USLOVIMA VISOKOG SO2, ISTIčE SORTNOST

Enoferm BETA je izolovana u Italiji i na najbolji način ističe i pojačava taninsku strukturu i arome crvenog bobičastog voća u crvenim vinima. Ime BETA je dobila po sposobnosti da podiže nivo ‘’ beta-damascenone i beta-ionone’’ (ketona nosioca mirisa ruže) koji doprinose svetnim notama, naročito kada je u pitanju Merlot. Enoferm BETA je tolerantna na pH do 3,2, na SO2 do 60 mg/l , na temperaturu vina do 14°C i na procenat alkohola do 14,5%. Korisna je i preporučljiva hrana za bakterije.

 

PN 4

PN 4 se odlikuje sposobnošću da obavi malolaktičku fermentaciju u teškim uslovima koji vladaju u crvenim i belim vinima kao što su pH, alkohol i SO2. Posebno dobre efekte daje u Pinot noiru ali se može upotrebiti da izvrši malolaktičku fermentaciju i Chardonnay-a. Moze da podnese i izuzetno nizak pH 3,1.